El nostre negoci

Som una empresa d'activitat regulada l'objectiu principal de la qual és portar el subministrament elèctric fins a la teva casa o negoci. Ens ocupem del manteniment de la xarxa elèctrica, de la lectura del comptador i de garantir la qualitat del servei.

La distribució d'electricitat a Espanya és realitzada per diferents empreses segons l'àmbit geogràfic on s'actuï.

Endesa Distribución subministra electricitat a 27 províncies espanyoles de deu comunitats autònomes —Catalunya, Andalusia, Balears, Canàries, Aragó, Extremadura, Castella i Lleó, Navarra, Comunitat Valenciana i Galícia—, proveint una població de prop de 22 milions d'habitants.

Coneixes la diferència entre una distribuïdora i una comercialitzadora d'electricitat?

Entendre les diferències entre una distribuïdora i una comercialitzadora de vegades no és fàcil. Tanmateix, et serà molt útil conèixer-les per entendre a qui t'has d'adreçar en funció de si vols fer una gestió o una altra.

Imatge vídeo diferències
Veure el vídeo

Les nostres xifres:

Distribuïm energia elèctrica al llarg de més de 317.000 km de xarxa i a més de 12 milions de clients. El 2017 per les nostres xarxes van passar 117.961 GWh, la qual cosa representa el 44% de la demanda total d'Espanya.

 

A més de kilòmetres de línies d'alta, mitjana i baixa tensió, la nostra xarxa de distribució està formada per subestacions, centres de transformació i els equips de mesura de l'energia distribuïda. Per exemple, tenim 1.258 subestacions i més de 133.000 centres de transformació.

Des del punt de vista del client, amb el projecte de telegestió vam incorporar al llarg de l'any 2017 dos milions de comptadors intel·ligents nous. Al tancament d'aquell any teníem 11,2 milions d'equips nous, el 93% del nostre parc total d'equips de mesura per a subministraments amb potència contractada de fins a 15 kW. Pel que fa als concentradors, al tancament del 2017 en teníem 134.000, per la qual cosa el 95% dels nostres centres de transformació ja estaven dotats de capacitat per accedir, de forma remota i a l'instant, als comptadors instal·lats als habitatges dels usuaris.